O nama

O nama

Poljoprivredna zadruga Cvetek osnovana 03.01.2009. godine i kao takva prva je zadruga u Hrvatskoj kojoj je primarna djelatnost prodaja i distribucija cvijeća.

U osnivanju su sudjelovala četvero osnivača, odnosno zadrugara, zbog povećanja tržišta 2011. godine u zadrugu se učlanjuje još četvero članova. Trenutno u zadrugu učlanjeno osam zadrugara.

Članovi zadruge raspolažu sa 25 000 m2 zatvorenog prostora u kojima proizvode preko 100 vrsta cvijeća.

Osim proizvodnje u zaštićenim prostorima, plastenicima i staklenicima, zadrugari svoju proizvodnju imaju i na otvorenih 5 ha površine. Trenutno posluju s trgovačkim centrima Bauhaus, Konzum i Poljocentar te još nekoliko vrtnih centara u Hrvatskoj i Sloveniji. Dio dobara prodaju na zagrebačkim tržnicama te sajmovima diljem cijele države. Posebni naglasak stavlja se na zdravstvenu ispravnost biljaka koja je osnovni preduvjet kvalitete i zadovoljstvo kupca.

Članovi zadruge Cvetek raspolažu voznim parkom pomoću kojeg svoje cvijeće voze diljem Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Zadruga u svom posjedu ima i svoje dostavno vozilo sa grijanim prtljažnim prostorom pomoću kojeg se Božićne zvijezde lakše i sigurnije transportiraju do kupaca u zimskim mjesecima.

Zadruga Cvetek u uspješnom je partnerstvu s nizozemskom tvrtkom Schneider B.V. već 10 godina. Schneider B.V. proizvodi presadnice cvijeća koje članovi zadruge koriste u daljnjem uzgoju u svojim plastenicima. Osim toga, kao predstavnici ove tvrtke njihove proizvode plasiraju na tržište RH svim zainteresiranim kupcima.

Zadruga je i u partnerstvu s talijanskom tvrtkom Europrogress. Europrogress je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i prodajom različitih sustava zaštićenih prostora (plastenika).

Svi članovi zadruge članovi su udruge cvjećara Ludbreške regije i korisnici brendiranog znaka Ludbreški rozetlin.

Upraviteljica: Mirjana Kovaček