O nama

O nama

POLJOPRIVREDNA ZADRUGA CVETEK osnovana je početkom 2009. godine i kao takva prva Zadruga u Hrvatskoj kojoj je primarna djelatnost prodaja i distribucija cvijeća.

U osnivanju su sudjelovala ČETVERO osnivača odnosno zadrugara, ali zbog povećanja tržišta 2011. godine u Zadrugu se učlanjuje još četvero članova tako da je trenutno u Zadrugu učlanjeno osam zadrugara.

Članovi zadruge raspolažu sa 20 000 m2 zatvorenog prostora u kojima proizvode preko 80 vrsta cvijeća.

Pored plasteničke proizvodnje zadrugari svoju proizvodnju imaju i na otvorenih 5 ha površine. Trenutno radimo sa trgovačkim centrima Billa, Spar i Bauhaus kao i na Zagrebačkim tržnicama te sajmovima diljem cijele države. Posebni naglasak stavljamo na zdrastvenu ispravnost biljaka koja je osnovni preduvjet kvalitete i zadovoljstvo krajnjeg korisnika odnosno kupca. Članovi zadruge Cvetek raspolažu sa zavidnim voznim parkom pomoću kojeg svoje cvijeće voze diljem lijepe naše.

Nedavno je i zadruga kupila svoje dostavno vozilo sa grijanim prtljažnim prostorom pomoću kojeg će se cvijeće osobito Božićne zvijezde lakše i sigurnije transportirati do kupaca. Zadruga Cvetek ima zastupništvo Nizozemske tvrtke Schneider koja proizvodi poluproizvode cvijeća koje članovi zadruge koriste u daljnjem uzgoju u svojim plastenicima.
Svi članovi Zadruge su članovi udruge cvjećara Ludbreške regije i korisnici brendiranog znaka Ludbreški rozetlin.

Upravitelj: Mirjana Kovaček