Preuzimanje obrasca - Registar cvjećarske proizvodnje

Objavljeno u Novosti. Utorak, 06 Prosinac 2022

Poštovani proizvođači cvijeća javljam da možete na stranici Udruge cvjećara ludbreške regije i stranici PZ Cvetek preuzeti Obrazac koji je potrebno popuniti i potpisati, jedan i drugi obrazac najkasnije do 12.12.2022. Isti skenirati i poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poslati poštom na adresu:

Poljoprivredna zadruga Cvetek
42233 SVETI ĐURĐ
BRAĆE RADIĆA 28

U obrazac je potrebno unijeti podatke za 6 godina unatrag. Obrazac će se koristiti za isplatu eventualnih poticaja od strane Ministarstva poljoprivrede. Bit će to svojevrsni Registar cvjećarske proizvodnje u Hrvatskoj na temelju kojeg će se ići u izradu modela poticanja sektora cvjećarstva.

Kao što Vam je poznato naš sektor nije nikad bio u sustavu nikakvih poticaja,uvijek smo bili marginalizirani, nije se ni znalo da postojimo.

Budući da da stvaramo dodatne vrijednosti, zapošljavamo ljude bio bi red da kao i svi ostali u sektoru poljoprivrede dobivamo potpore pogotovo u ova teška vremena.

Stoga smo i inicirali sastanak u Ministarstvo na kojem smo dogovorili da zajedno sa poljoprivrednom komorom poduzmemo radnje i izradu modela potpora.

Ovaj SOC obrazac je samo prvi korak. Bilo bi dobro da svi proizvođači ispune taj obrazac, koji su u sustavu PDV-a i koji nisu te koji su u paušalu.

Obrazac smo podijelili na grupe proizvoda za koje treba unijeti podatke unatrag 6 godina da bi projekcija bila što točnija.

Primjerice:

  • kod balkonskog bilja zbrojite svu količinu biljaka koju ste proizveli za pojedinu godinu i upišite pod kolonu broj komada
  • proizvodnju u hektarima upišite površinu plastenika gdje ste uzgajali sve te biljke odnosno za multifloru i gladiole površine na otvorenom
  • broj godina upišite 1.
  • pod vijek trajanja također 1 ili 2 ako imate trajnice, sukulente...
  • dendrologija ne ulazi ni u jednu skupinu
  • pod cijenu upišite srednju prodajnu cijenu za grupu proizvoda.

Ako imate bilo kakvih pitanje ili trebate pojašnjenje , nazovite na 091 183 0855.

Uglavnom 15.12. je sjednica u Komori i do 12.12. moram imati spremnu dokumentaciju za istu.

SOC_OBRAZAC.xlsx (0 Preuzimanja)